Chiang Mai – Thailands trädgård
Chiang Mai har snappat upp influenser från alla möjliga håll. Stämningen här är bohemsikt med en vänlig och kosmopolitisk känsla. Här hittar du många välbevarade tempel, orkidéfarmer och äventyr.
 

Chiang Mai, regionens huvudstad är även kultur- och turismcentrum, ligger 70 mil norr om Bangkok. Chiang Mai är en avspänd och trevlig universitetsstad, med ett vida känt hantverkscentrum för siden och silversmycken bland mycket annat, många sevärdheter och en nattmarknad med oförskämt låga priser.

Chiang Mai har nästan lika många tempel som provinsen Bangkok! Wat Phra That Doit Suthep är det heligaste och mest kända. Det ligger på en kulle högt över staden med en vidunderlig utsikt.
Här finns också ett antal fina golfbanor.
Man tar sig enklast fram med tuk-tuk, taxi, små lokalbussar eller hyr en cykel.

Thailand som vinproducent
På bara 20 år har Thailand blivit en betydande vinproducent och rundresor till flera av de olika vingårdarna blir allt vanligare. De största vinområdena är Mae Chan- och Phu Rua-dalarna nära Chiang Mai i norra Thailand, området kring nationalparken Khao Yai norr om Bangkok och områdena runt Hua Hin söder om Bangkok. Det finns flera arrangörer av rundresor men det går också att besöka vingårdarna för vinprovning på egen hand. 

Storslagna bergslandskap, spännande vildmarksaktiviteter och månghundraåriga tempel. Välkommen till Chiang Mai!

 

Thailand idag ©