Rayong
Provinserna Rayong och Chantaburi har gjort sig kända främst för tre saker

För det första för sina långa, gyllengula och nästintill öde stränder vilka sträcker sig mil efter mil längs den thailändska nordostkusten.
För det andra för sin fisk och sina skaldjur som fångas precis utanför och sägs vara de mest välsmakande i hela landet.
För det tredje för de söta, goda frukter som odlas här - från klassiker som ananas och mango till mer ovanliga - men minst lika välsmakande - frukter som durian, rambutan, mangosteen med flera.


Till Rayong reser man mest för att koppla av, bo på en trevligt resort vid havet, sola, bada och äta gott under några långa lata dagar. Kanske göra några dagsutflykter?

Varför inte till till Chantaburi, känd för sina utsökta ädelstenar som man har handlat med i Rayongdistriktet sedan 1400-talet. Eller varför inte åka ut till någon av de närliggande öarna, där Koh Samet (se Tahilands ö-värld) är den mest populära eller ta en dagstur till Pattaya, en av Thailands äldsta och mest populära turistorter där du hittar ett enormt utbud av restauranger, nattliv och shopping.
RELATERADE ARTIKLAR
Rayong – thailändarnas favorit
Några timmar söderut från Bangkok ligger Rayongkusten. Det är här thailändarnas har sitt eget semesterparadis. Här hittar du långa, vackra stränder i en skönt avkopplande atmosfär. I Rayong hittar man det äkta Thailand och det passar den som vill uppleva lokalt thailändskt vardagsliv samtidigt som man har en avkopplande semester. Tack vare att många thailändare tillbringar sin semester här är prisnivån betydligt lägre än på andra semesterorter i Thailand.

 

 

Vädret Changwat Rayong


Thailand idag ©