Strandbröllop i Thailand


 

En dröm som går i uppfyllelse

Att få säga ja till varandra till vågornas kluckande, barfota på en strand i paradiset. Att gifta sig utomlands är kanske inte för alla, men om det är drömmen skall man verkligen försöka låta den bli sann.

Det finns några saker som är viktiga att tänka på i förväg och det finns en hel djungel av olika alternativ att välja bland. Här är några enkla och bra tips till ett underbart bröllop i Thailand.

Planering

Först måste ni välja om ni vill ha ett färdigt bröllops paket för enkelhetens skull, som några av de större researrangörerna ordnar, exempelvis VIP-reiser.
Vill man inte lägga ner för mycket tid själv så är det nog ett mycket smidigt alternativ. Men du kan även själv ta kontakt med en resort i Thailand som är vana vid att hålla bröllop. Oftast får ni då en en egen ”Wedding Planner” som lägger fram olika alternativ men som även är öppen för förslag från er.

Valmöjligheter

Först bör man välja vilken typ av ceremoni man önskar, exempelvis på sandstranden, i vattnet, i djungeln eller i ett buddistiskt tempel. Precis som när man gifter sig i Sverige skall man välja blommor till brudbuketten, dekorationer och kanske blomsterflickor i traditionella thailändska kläder, var man vill äta middag och om man önskar fyrverkerier och så vidare. En del vågar inte vänta med att sy upp brudklänningen i Thailand, de flesta skräddare klarar att sy upp bröllopskläder på bara någon vecka. till en bråkdel av kostnaden hemma.

Fotograf

Det viktigaste minnet hem till Sverige kommer ju att vara fotografierna.
I de flesta arrangemang ingår det fotografering i de olika färdiga paket som bröllopsarrangörerna erbjuder.

Vill man göra det lite extra kan man boka upp en dag eller en tid före eller efter bröllopet för att kanske hyra en båt och åka ut och ta lite extra ”actionbilder” som man kan fylla ut albumet lite extra med.

Boende

Bor ni inte på samma resort som bröllopet hålls på så är det bra att höra efter om hotellet kan erbjuda er ett extra rum under dagen, för att byta om och så vidare. Säg gärna till på hotellet där ni bor att ni skall gifta er, är på smekmånad eller liknande. Oftast vill de då ge det lilla extra med fina blomsterarrangemang och fina dekorationer på rummet som gratulation.

Att tänka på

Det finns några viktiga detaljer att tänka på när man gifter sig i Thailand.
Vill man göra vigseln laglig på plats så krävs ett besök på ambassaden i Bangkok. Där tar det ca 2 arbetsdagar för alla dokument att godkännas och översättas. Därefter krävs ett besök på ett ”Amphur”-kontor där dokumenten skall skrivas på. Sedan skall de översättas till svenska och godkännas i Sverige. Kostnaden blir cirka 8 000 svenska kronor. Vill man göra det hela enklare så gifter man sig borgeligt i smyg hemma före eller efter vigseln i Thailand.
En viktig sak att tänka på är att se till att det står rätt namn i alla pass, om man byter efternamn.


Thailand idag ©