Svensken John Wallengren har hittats död i Thailand
John Wallengren, 27, från norra Skåne som pekas ut i spanska medier som den som är efterlyst för knivmordet på Ángela del Carmen Pérez Alejandro i Las Palmas har hittats död i Thailand.

John Wallengren som kommer från Kristianstadstrakten hyrde den lägenhet i Las Palmas där Àngela del Carmen Pérez Alejandro hittades knivhuggen till döds den 15 juli. Mannen hann lämna Kanarieöarna och spåren ledde både till Tyskland och Turkiet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha anlänt till Thailand 17 juli.
- Thailändsk polis kontaktade vår sambandsman i Thailand och berättade att han hittats död, säger Caroline Ekéus, pressekreterare vid rikspolisstyrelsen.

Kroppen hittades i söndags i ett hus i norra Thailand som ägs av en svensk vän. Det bekräftar Caroline Ekéus och den spanska journalisten Miguel Mielgo som har bott i landet i 38 år.

Canarias 7 uppger att mannen tog sitt eget liv och efterlämnade ett handskrivet brev på två sidor skrivet på svenska där han tar på sig skulden för Àngela del Carmen Pérez Alejandro död.

Den Thailändska polisens talesman Voraporn bekräftade igår att det inte finns något som tyder på att någon har tagit livet av John Wallengren.

25.07.2013


Thailand idag ©