38 kroppar har hittats i Mekong floden efter flygolyckan
Fjorton av de kroppar som har identifierats , däribland den kambodjanska kapten och tre besättningsmedlemmar , sex laotiska passagerare , en vietnamesiska , två australier och en kinesisk passagerare , enligt ett uttalande från Lao Airlines vicepresident Saleum Tayarath släpptes igår.

Han sa att en särskild grupp från flygbolaget arbetade med nationella och lokala myndigheter samt utredare från planet tillverkaren i Frankrike och räddningsarbetare från Thailand .

Flygkraschen inträffade nära Pakse flygplatsen i södra laotiska provinsen Champasak .

Enligt en uppdaterad passagerarlista från flygbolaget , fanns det inga svenska passagerare ombord.

En grupp av franska och thailändska experter genomsökte den leriga Mekongfloden med högteknisk utrustning igår, i sökandet efter resterna av planet där mer än ett dussin kroppar fortfarande saknas från kraschen, myndigheterna försöker fortfarande identifiera många av dem.

" Vi har inte kunnat lokalisera planet eller den svarta lådan ännu, men team från Frankrike och Thailand är på plats för att hjälpa till i sökandet" säger Yakua Lopangkao.

" Vi har delat in dem i flera lag att göra samtidiga sökningar på två eller tre ställen . Vi tror att en av dessa fläckar är där vi kommer att hitta den svarta lådan . "

De starka strömmen i Mekong kommer att göra det nästan omöjligt att lyfta planet från botten av floden säger man.
/The Nation


20.10.2013
Nästa


Thailand idag ©