Ny lag förbjuder skjutvapen i turistområden i Thailand
Ägare av skjutvapen i Thailand med tillstånd att bära vapnen på allmän plats får inte längre göra det i turistområden - detta meddelades under tisdagen.
Lagen har utfärdats av den thailändska polisen, gäller över hela landet och är en del i ett pågående försök att förbättra säkerheten för turister. Att bära skjutvapen i turistområden eller i områden där folkmassor samlas är inte längre tillåtet, sade Akanit Danpitaksat - Patongs vice polischef - och tillade att civilpoliser kommer att hålla ett öga öppet för vapen på allmänna platser.
Straffet för att bryta mot den nya lagen är böter på upp till 10,000 baht och/eller fem års fängelse. "Det enda undantaget för lagen kommer att vara fall där vapenägaren kan bevisa att han hade en bra anledning för att ha burit vapnet," sade Akanit.
Man har även meddelat att säkerhetspersonal vid nöjesinrättningar måste kontakta polisen för att lösa problem istället för att hantera det själva. "Om vi får en rapport om att en vakt har attackerat en turist så kommer vi att gripa honom för misshandel, som kan straffas med böter på upp till 4,000 baht, två års fängelse eller både och," tillade Akanit. / Maipenrai

02.11.2013
Tidligare


Thailand idag ©